Gå til hovedinnhold

CMS og netthandel

løsninger bygget på rask og stabil open source

Nettsider og CMS

Vi leverer brukervennlige nettpubliseringssystem (CMS) med høy stabilitet, ytelse og sikkerhet. Våre plattformer består av utprøvd open source-programvare, og i samarbeid med kunden velger vi ut den beste kombinasjonen av funksjonalitet og brukertilpasning. Vi bistår med migrering av innhold fra tidligere løsninger.

Open Concept tilbyr løsninger som spenner fra enkle nettsteder for små og mellomstore virksomheter til komplekse, strukturerte digitale satsinger på enterprise-nivå. Vi bruker en nøye utvalgt kombinasjon av teknologier for hver leveranse, men våre kjerneplattformer er Concrete5 og Pimcore. Vi har også kompetanse på eZ Publish / eZ Platform.

Med attraktiv og effektiv design og markedsføring sikrer vi at nettstedets potensiale utnyttes fullt ut. Våre løsninger er mobilvennlige og tilfredsstiller offentlige krav til universell utforming.

Vi gir også råd om ivaretakelse av personvern og implementering av tilhørende teknologi og rutiner - spesielt med tanke på EUs nye personvernforordning (GDPR).

Nettbutikker

De fleste bedrifter har langsiktig nytte av å satse på skreddersydde e-handelsløsninger fremfor abonnements- eller provisjonsbaserte produkter. Årsakene er at individuell tilpasning bidrar til å bygge en sterk identitet, fungerer bedre med virksomhetens interne organisasjon og rutiner samt gir et bedre, mer fleksibelt teknisk resultat. 

Open Concept leverer komplette nettbutikker og produktinformasjonssystem (PIM) med Sylius og Pimcore, og kan kombinere netthandel med vanlig nettpublisering (CMS). Vi integrerer butikken mot betalings- og fraktløsninger som Klarna og Bring og tilpasser den for mobiltelefon og nettbrett.

God design og markedsføring er spesielt viktig for e-handel, og som totalleverandør sørger vi for at satsingen er effektiv i alle kanaler.

Kontakt oss på post@openconcept.no for å få tilgang til gratis demonstrasjoner av nettbutikkløsninger.

Webutvikling

Vi tilpasser CMS og netthandelsplattformer etter kundens behov og ønsker. Vi utvikler skreddersydd funksjonalitet, apper, webapplikasjoner og integrasjoner mot tredjepartssystemer.

Koding

Vi har lang erfaring med systemintegrasjon og kan knytte nettsteder og nettbutikker opp mot betalingsløsninger, værtjenester, sosiale medier, mediearkiv og andre nettjenester.

Innhold

Innholdet er den viktigste faktoren i en vellykket nettløsning -  men også ofte den mest tid- og ressurskrevende aktiviteten.

Open Concept kan bistå med rådgivning for informasjonsarkitektur, produsere innhold (tekst, video og bilder) og sørge for at arbeidsflyt og oppgavefordeling er mest mulig effektiv og tilpasset virksomhetens rutiner.

Vi har lang erfaring med utvikling av flerspråklige nettsteder og tilhørende utfordringer, og takler disse på både teknisk og innholdsmessig nivå.

Det er også vanlig å utføre en såkalt "content audit" av ekisterende nettløsning for å oppnå bedre organisering og utvelgelse av innhold. 

Drift og support

Våre leveranser inkluderer webhosting på servere som er optimalisert for nettløsningene. Vi utfør nødvendige oppgraderinger i takt med teknologiens utvikling og ser til at sikkerhetsoppdateringer implementeres raskt.

Vi leverer kurs og dokumentasjon for brukere på alle nivå. Vi legger vekt på brukervennlighet og har som mål at alle kunder skal kunne håndtere redigering og vanlige systemoppgaver internt.

For større og mer komplekse leveranser tilbyr vi langsiktige support- og opplæringsavtaler som sikrer tilgjengelighet og forutsigbarhet. For forretningskritiske systemer tilbyr vi SLA-avtaler med tilgjengelighetsgaranti.

Referanser

Nedenfor finnes et utvalg av leverte nettløsninger.

Kyst og Fjord - nettavis

Kyst og Fjord - nettavis

Nett- og papiravisen Kyst og Fjord ble lansert i 2011 og er en sterk konkurrent til Fiskeribladet.

Open Concept har levert webdesign, grafisk design, nettavisplattform, integrasjon mot annonsesystem (DoubleClick), Facebook-integrasjon, annonsedesign, programmering og driftsstøtte. 

I 2019 ble design og system oppgradert og Kyst og Fjord er nå tilgjengelig som mobilvennlig nettavis med plussversjon samt som e-avis. Les avisen på https://www.kystogfjord.no.

Visit Nordkyn

Visit Nordkyn

Turistportal for Nordkynregionen som benytter en stor mengde bilder for å fremheve kontrastene og det eksotiske med regionen. De fleste sider har bildegallerier og lokale virksomheter har sine egne profilsider.

Open Concept har levert nettløsning, webdesign, innhold på norsk og engelsk, bildebehandling og webhosting.

Nettstedet ble lansert i 2017. Se mer på https://visitnordkyn.com.

CESSDA ERIC

CESSDA ERIC

CESSDA ERIC er et konsortium som fremmer kvalitet og formidling av europeisk samfunnsforskning. Nettstedet har en stor mengde innhold, kursmateriell og dokumenter. Arbeidsspråket er engelsk og nettstedet har brukere fra hele verden.

Vi har levert webdesign, nettløsning, innholdsrådgivning, programmering og webhosting. Nettstedet har egen søkemotor og er integrert mot blogger.

Ny versjon av nettstedet ble lansert i 2017. Vi leverte også en helt ny grafisk profil for trykk og digitale kanaler. Besøk nettstedet på https://www.cessda.eu.

Arctic Coast

Arctic Coast

Arctic Coast er en turoperatør som leverer snøskuterturer og samiske opplevelser i samarbeid med Hurtigruten samt skreddersydde utflukter.

Nettstedet er på fire språk. Open Concept har levert webdesign, nettløsning, innhold på norsk og engelsk, bildebehandling, oversettelsesfunksjoner og webhosting.

Nettstedet ble lansert i 2016. Se mer på https://arcticcoast.no.

 

Expert tour guide on Data Management

Expert tour guide on Data Management

Dette er et online-kurs med eget søk og navigasjon som er integrert i CESSDA ERICs rammeverk.

Kurset er utviklet av Open Concept på oppdrag fra Data Archiving and Networked Services (DANS) i Nederland. Det innholder mange spesialtilpassede layoutelementer og har funksjoner for eksport til formater egnet for videre behandling før trykk.

Løsningen ble lansert i 2017. Besøk kurset på CESSDAs nettsted.

Fortellingen om Nordkinn

Fortellingen om Nordkinn

En lettlest og delvis munter introduksjon til Nordkinns historie beregnet på turister.

Nettsiden kombinerer bakgrunnsvideo med bilder, bildeeffekter og korte tekster som fremhever regionens mystikk og spesielle historie.

Open Concept har levert webdesign, bildebehandling, webutvikling, innhold på norsk og engelsk og webhosting.

Se fortellingen på Arctic Coasts nettside.

Kystverkmusea

Kystverkmusea

Kystverkmusea er Kystverkets etatsmuseum og er et nettverk spredt over fem regioner.

Organisasjonen trengte et nettsted som enkelt kunne redigeres og oppdateres av de ulike avdelingene. Løsningen er integrert mot mediearkiv fra ResourceSpace (Kystreise.no), Digitalt Museum og Facebook.

Open Concept har levert webdesign, nettløsning, integrasjoner og webhosting. Se nettstedet på https://kystverkmusea.no.

Finn ut mer

For uforpliktende behovsanalyse og tilbud, ta kontakt med oss
på epost (post@openconcept.no) eller telefon 78 40 30 70.